Hyppelyä

Lanttu lähti eilen. Oli ukkeli turhan hieno pidettäväksi ratsastuskoululla, pääsi nyt kotiin josas valmentaudutaan ja kilpaillaan esteillä :) Itelle jäi hieman tyhjä olo, Lanttu oli varmasti mukavin hevonen jota olen ikinä ratsastanut. Ja lisäksi Lantusta huomas kuinka se parani jokaisella ratsastuskerralla, sehän oli aluksi kiinni tosi pahasti vasemmalla mutta lopussa ei yhtään!

Asiasta toiseen, mun ei ollut tarkotus mennä tallille eilen mutta menin sitte kuitenki. Mitään tekemistä ei oikein ollu ku ei Lanttua enää ollut, se oli lähteny aamupäivästä ja Doriksella oli vuokraaja käynyt jo hoitamassa. Harjailin sitte Lulun ajankuluksi läpi ja vähä rapsuttelin, käytiin maastossaki pikkulenkki käpyttelemässä. Lulua on hassu taluttaa, se on ku iso koira; turpa viistää maata ja jokaisella lumikasalla pitää haistella. Hassu heppavauva joka ei ole enää vauva <3

Sovin myös että meen Jekulla hyppäämään Mintin estevalmennukseen vielä illalla. Oli vähä jännä torttu lahkeessa koska en oo hypänny kunnolla ku viimeksi joulun aikoihin Jekulla ellei paria satunnaista kertaa lasketa Kingillä (kavaletteja..) ja yhtä kertaa Lantulla itsenäisesti. Seitsemän aikaan kävin harjailemassa Jekun ja vein kaikki tavarat valmiiksi karsinalle, sitten kävin vielä hakemassa yhen yksityisen hevosen sisälle ennen ku alkoi laittamaan varusteita.
Maneesissa rakennettii tehtävää ni Jekun omistaja tuli talutteleen sitä siihen. Kunhan pääsin selkään ni siinä vähä verkattiin ja tehtiin jotain harjotuksia kevyessä istunnassa. Oli oikeesti tosi hyödyllisiä, tykkäsin paljo, varsinki koska mulla esteistunta on aivan kamala :---D

Me hypättiin oikeestaan aika vähän, tehtiin aluksi semmosta siksak harjotusta puomien avulla, ne oli keskihalkasijalla ja sitte pitkillä sivuilla oli ravipuomit. Niitä mentiin pari kertaa ja ku kaikilla meni hyvin ni vaihettiin tehtävää. Seuraavassa tehtävässä piti laukata pääty-ympyrä aina ja tulla leveyshalkasijalle ravissa, asettaa ja nostaa taas laukka puomin ylityksen jälkeen. En saanu siinä oikein yhtään hyvää suoritusta koska kaikki vaa ratsasti kokoajan eteen eikä yhtää väistäny vaikka itte niitä väistelin. Jekku vähä otti vauhikkaita nostoja jotka ei todellakaan ollu kovin hallittuja..

Muutaman kahdeksikon jälkeen alettiin taas tulee sitä aiempaa siksak kuviota ja vaihettii ne pitkällä sivulla olevat puomit ristikoksi ja okseriksi. Niillä vähä otettii verkkahyppyjä ennen ku alettiin tulemaan korotettuna pelkkää pystyä. Jekku oli aika väsynyt jo lopputunnista koska se oli ollut ratsutuksessa aamulla, ei siis ihme. Laukka oli tosiaan vähä hidasta eikä kovin energistä. Lopussa hypättiin varmaan jotain metriä suunnilleen, se meni tosi hyvin kahdella viimesellä kerralla! Siihen sitte lopetettii ja alettii loppuverkkaamaan.

1 kommentti: